Нови теми
Любопитни анонси

Рози в саксия


      Ако желаете, може да си отглеждате и рози в саксия. Те са по-малки, миниатюрни, но не по-малко красиви и ароматни от градинските си посестрими. Култивирани са в различни форми-храстовидни, катерливи и стъблени. Цветовете им са с диаметър 2-4 см, с най-разнообразни багри.
      Ако полагате за своите миниатюрни рози необходимите грижи, те ще ви радват с обилни цветове от ранна пролет до късно лято.
      Миниатюрните рози обичат обилна светлина, чист въздух , висока влажност и много вода. По време на растеж цветето се нуждае от умерена топлина - до 20 градуса. Най-подходящо място за саксията с малката роза е слънчевият перваз. През зимата трябва да й осигурявате допълнителна светлина - сложете саксията близо до флуоресцентна лампа.
      Макар че миниатюрната роза обича много вода, изчакайте между две поливания почвата да позасъхне. Цветето вирее добре, ако му осигурите помещение с висока влажност. Поставете саксията във ваничка с камъчета, в която непрекъснато да има вода и редовно пулверизирайте листата.
      Миниатюрната роза се размножава чрез стъблени резници през пролетта. Пресажда се през есента. Тогава трябва да изнесете саксията и да я покриете. В средата на зимата отново я внесете в стаята, отрежете горната половина на стъблата и я оставете за 1 - 2 седмици в неотоплена стая. След това я преместете на топло и тя с благодарност за положените към нея грижи ще краси дома ви по неповторим начин.

по материали от: http://www.bul-news.com/

Можете да споделите опита си в отглеждане на розите или да задавате въпроси във форума__________

Rozite.info © 2008 - 2009 Всички права запазени.
Прочетете условията за ползване на сайта.
За контакти: rozite@mail.bg, ICQ: 198519021 или скайп: Bobi-72

Избрани статии