Нови теми
Любопитни анонси

Как се удължава животът на букетите


      Няколко съвета с които можете да удължите живота не само на Вашите рози, а и на останалите цветя - да ги запазите по-дълго време свежи.

      * Преди да се натопят цветята във ваза е необходимо да се махнат листата, които ще останат под водата, за да не настъпи бързо гниене и за да се задържи водата по-дълго чиста.
      * Не се потапят цветята направо в студена чешмяна вода. За предпочитане е да се сложат във вана с вода, чиято температура е 38-40°, в хладно помещение за около 2 часа. По този начин пъпките на цветята ще се разтворят и ще издържат много по-дълго.
      * Необходимо е водата да бъде сменявана всеки ден. Само при лалета водата трябва да се долива.
      * Букетът не трябва да стои при пряка слънчева светлина, течение или изкуствено силно осветление.
      * Дръжките на цветята се подрязват всеки ден, независимо по какъв начин - под ъгъл или в права линия. По този начин се осигурява пряк достъп до водата.
      * За предотвратяване на микроорганизми, във водата може да се сложи аспирин.
      * Не се слагат нарциси с други цветя, тъй като нарцисите ще ги "убият". Единствено може да се комбинират с лалета и то след като първо са сложени отделно.
      * Когато се купуват лалета, нарциси и кокичета е за предпочитане чашките да им бъдат затворени. Впоследствие те се разтварят във вазата. Розите и карамфилите пък трябва да се взимат с разтворени пъпки.

Можете да споделите опита си в отглеждане на розите или да задавате въпроси във форума__________

Rozite.info © 2008 - 2009 Всички права запазени.
Прочетете условията за ползване на сайта.
За контакти: rozite@mail.bg, ICQ: 198519021 или скайп: Bobi-72

Избрани статии